Κυβερνοεπίθεση από τη Βόρεια Κορέα στο στρατό της Νότιας

 -  -  5374


Η κόντρα και το μίσος της διχασμένης Κορέας δεν σταματά ποτέ, καθώς η Βόρεια φαίνεται πως προσπάθησε να χακάρει τα δεδομένα του στρατού της Νότιας.
Αυτή τη φορά, οι δυνάμεις του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να παραβίασαν ένα διαδικτυακό πρόγραμμα του νοτιοκορεάτικου στρατού το οποίο είχε συσταθεί για την προστασία από χάκερς. Εκπρόσωπος του στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε στο BBC ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως έχουν κλαπεί απόρρητες πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές ποια δεδομένα ήταν προσβάσιμα.
Η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για κυβερνο-επιθέσεις σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας, αλλά ποτέ στον στρατό της χώρας αυτής. Στο παρελθόν πάντως η Πιονγιάνγκ είχε απορρίψει τις κατηγορίες ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη σε αδικήματα που είχαν διαπραχθεί στον κυβερνοχώρο.
«Ανακαλύψαμε ότι ορισμένα στρατιωτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων απόρρητων πληροφοριών, έχουν κλαπεί», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κατά πόσον οι χάκερς είχαν πρόσβαση σε μικρής σημασίας έγγραφα ή πιο σημαντικά, όπως πολεμικά σχέδια.
Από το 2014 η Βόρεια Κορέα έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη «εκστρατεία» κυβερνο-επιθέσεων κατά της Νότιας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης κακόβουλου λογισμικού, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι να τεθούν τα θεμέλια προκειμένου η Βόρεια Κορέα να φέρει εις πέρας μια κυβερνο-επίθεση μεγάλης κλίμακας, σημειώνεται στο ΑΠΕ.
Σύμφωνα με τις νοτιοκορεάτικες αστυνομικές αρχές, περίπου 140.000 υπολογιστές σε τουλάχιστον 160 εταιρείες είχαν παραβιαστεί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

537 recommended
comments icon 4 comments