Ιταλία: οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Μ. Ρέντσι

 -  -  387


Οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών της Ιταλίας φέρονται να είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Ματέο Ρέντσι στο αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.
Οι Πιερ Κάρλο Πάντοαν και Πάολο Τζεντιλόνι, αντίστοιχα, αποτελούν φαβορί όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, τα οποία όμως συμπληρώνουν ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα θα συνεχίσει και το Σάββατο διαβουλεύσεις με τα μεγαλύτερα κόμματα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυβερνά ο Ρέντσι μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ο Ματαρέλα φέρεται να επιθυμεί η απόφαση να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα.
Σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, εκτός από θεαματικές εκπλήξεις, τα κόμματα που θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην βουλή και στην γερουσία, θα είναι αυτά της πλειοψηφίας:
το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο και μια ομάδα γερουσιαστών, οι οποίοι στο παρελθόν ανήκαν στο Φόρτσα Ιτάλια, κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

387 recommended
comments icon 0 comments