Η Deutsche Bank «τρέμει» τις εξελίξεις στην Ιταλία

 -  -  148


Πιθανή διάχυση της ιταλικής πολίτικης κρίσης στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα και εν συνεχεία στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα φοβάται η Deutsche Bank.
Διαβάστε επίσης
Γιάννης Τσιαμίχας: Δεν θα έχουν πρόβλημα οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιταλία
Γιάννης Τσιαμίχας: Δεν θα έχουν πρόβλημα οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Ιταλία
Ο επικεφαλής της Deutsche Bank προειδοποίησε πως το οικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, ιδιαίτερα μετά την ήττα του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Το αποτέλεσμα του συνταγματικού δημοψηφίσματος στην Ιταλία είναι προάγγελος νέας αναταραχής που μπορεί να διαχυθεί από την πολιτική αρένα στην οικονομία — με την Ευρώπη να κινδυνεύει ιδιαίτερα», αναφέρει ο Τζον Κράιαν σε επιστολή του προς τους εργαζομένους που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Deutsche Bank.
Ο Κράιαν αναφέρει επίσης πως η Deutsche Bank δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει ζητήσει 14 δισεκ. δολάρια για να διευθετήσει τις καταγγελίες ότι η τράπεζα είχε πωλήσει με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου. Ο Κράιαν πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αναφέρει λεπτομέρειες για την πρόοδο των συνομιλιών.
Να σημειωθεί πως οι αποδόσεις των 10ετών ευρωομολόγων κυμαίνονται σήμερα ως εξής: Ιταλία 2,03%, Γαλλία 0,78%, Ισπανία 1,59%, Πορτογαλία 3,71%, Ιρλανδία 0,85%, Κύπρος 3,45% και Γερμανία 0,35%,
deutsche-bank

148 recommended
comments icon 0 comments