Πρόεδρος ΗΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν–Τραμπ

 -  -  621


%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εκλεγέντας πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία συμφώνησαν να εργαστούν για μια «εποικοδομητική συνεργασία», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Η ρωσική προεδρία ανέφερε ότι ο Πούτιν και ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία και επιδιώκουν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άντρες συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, ενώ στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε και το συριακό θέμα.
Παράλληλα, όπως σημειώνει το Κρεμλίνο, τονίστηκε ιδιαιτέρως η σημασία της δημιουργίας μιας σταθερής βάσης για τις διμερείς, αλλά και για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι Ουάσιγκτον και Μόσχα πρέπει να «επιστρέψουν σε μια ρεαλιστική, αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δύο χωρών και την σταθερότητα και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο».
Οι επιτελείς του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσαν ότι ο Πούτιν συνεχάρη τον Αμερικανό μεγιστάνα και ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επικοινωνούν τακτικά.

62 recommended
comments icon 1 comment