Βρετανία: Η 14χρονη καρκινοπαθής που κέρδισε το δικαίωμα να καταψυχθεί

 -  -  5813


images-1Μία δικαστική απόφαση που έχει ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο πάρθηκε από βρετανικό δικαστήριο, που έκανε δεκτή την επιθυμία μιας 14χρονης καρκινοπαθούς να καταψυχθεί μετά τον θάνατό της, ώστε να έχει στο μέλλον τις πιθανότητες που της αναλογούν να επιστρέψει στη ζωή.Για την ακρίβεια, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα του BBC, το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε στη μητέρα της κοπέλας το δικαίωμα να αποφασίσει η ίδια τι θα κάνει τη σορό της κόρης της. Η 14χρονη, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου σπάνιας μορφής, έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο και το άψυχο κορμί της βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ και διατηρείται στην κατάψυξη.
Έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της, όχι όμως και του πατέρα της που είχε να δει για χρόνια, η 14χρονη είχε ζητήσει από τις δικαστικές Αρχές να της δώσουν την επιλογή της «κρυογονικής», της διατήρησης δηλαδή ολόκληρου του σώματος σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ώστε στο μέλλον και εφόσον το επιτρέψει η επιστήμη, ο νεκρός να μπορέσει να επανέλθει με ανάνηψη.

Το κορίτσι είχε στείλει επιστολή στον δικαστή Πίτερ Τζάκσον, ο οποίος πριν πάρει την ιστορική απόφαση, το είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο και είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από τη δύναμη που έδειχνει η μικρή και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η απόφαση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο και επιτρέπει και σε άλλους ανθρώπους που έχουν την ίδια επιθυμία, να επιλέξουν τον δρόμο της κρυογονικής.

58 recommended
comments icon 13 comments