H «βόμβα» έσκασε στην Ευελπίδων

 -  -  60


%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%82
H «βόμβα» μεγατόνων που… έσκασε στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τις ανομολόγητες σχέσεις του επικεφαλής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, ήδη καταδικασθέντα πρωτοδίκως σε 10ετή κάθειρξη για τη διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο Noor 1 ενισχύει τις υπόνοιες για τις σκοτεινές συνεργασίες στον χώρο των media.

Η αναφορά δε του ονόματος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώπιον δικαστηρίου, και μάλιστα από τα χείλη του Μάκη Βορίδη, βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρου του Γιάννη Κουρτάκη, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, συνδέοντας, για πρώτη φορά, εμμέσως πλην σαφώς τον εφοπλιστή με τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή στην υπόθεση του Noor 1, Αιμίλιο Κοτσώνη.

Ο Μάκης Βορίδης για να ενισχύσει δε την επιχειρηματολογία του, επικαλέστηκε στο δικαστήριο φωτογραφία από τη σουίτα του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης, στην οποία απεικονίζεται ο Κοτσώνης μαζί με τον εφοπλιστή, αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο και πολύ περισσότερο την έδρα που ζήτησε να επιχειρηματολογήσει επί συγκεκριμένου θέματος. Με μία νομική αστοχία ενέπλεξε για πρώτη φορά το όνομα του εφοπλιστή με την υπόθεση, σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του Κουρτάκη. Επί της ουσίας, επιβεβαιώθηκε η επισταμένη προσπάθεια με νύχια και με δόντια του κ. Μαρινάκη να πείσει ότι δεν έχει κάποια σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας «Παραπολιτικά», χρησιμοποιώντας κάθε δικονομικό μέσο εξόντωσης των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων. Η «επιχείρηση» αυτή αποδείχτηκε έωλη καθώς πριν αλέκτωρα φωνήσαι, η διάψευση ήταν εκκωφαντική ενώπιον της Δικαιοσύνης.

H επίμαχη φωτό την οποία επικαλέστηκε ο κ. Βορίδης στο δικαστήριο
H επίμαχη φωτό την οποία επικαλέστηκε ο κ. Βορίδης στο δικαστήριο

Όλα αυτά, στο πλαίσιο της συζήτησης της αγωγής που έχει καταθέσει ο επικεφαλής των «Παραπολιτικών» σε βάρος του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με την οποία ζητά αποζημίωση 99.956 ευρώ για ηθική βλάβη.

Αφορμή στάθηκε tweet του κ. Καμμένου στο οποίο αναφερόταν το όνομα του κ. Κουρτάκη και δίπλα υπήρχε η λέξη «Noor 1».

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του υπουργού στο twitter ανέφερε: «Συνεχίζει την επίθεση μήπως γλιτώσει από τη Δικαιοσύνη ο Κουρτάκης, όπως και τα πάρτι των 60.000 ευρώ», ενώ προσέθεσε την επισήμανση (hashtag) «#Noor 1».

Τι έγινε στη δίκη

Ο ίδιος ο Γιάννης Κουρτάκης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και όρισε μάρτυρα τον Θανάση Φουσκίδη, δημοσιογράφο των Παραπολιτικών, ο οποίος κατέθεσε ότι ο υπουργός με τις παραπάνω αναφορές «φωτογραφίζει» τον Γιάννη Κουρτάκη ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση του Noor 1, και ότι ο υπουργός επίτηδες κάνει τον συγκεκριμένο συνειρμό. «Φαντάζομαι τον συνέδεσε λόγω της φιλίας του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθότι οι δυο άντρες είναι φίλοι κι έχουν ακουστεί διάφορα ανυπόστατα που μόνο ως αστεία μπορούν να εκληφθούν για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μπορεί να το έκανε ο υπουργός γιατί δυσαρεστήθηκε με κάποια δημοσιεύματα» σημείωσε.

Η υπεράσπιση του Πάνου Καμμένου εν συνεχεία ανέδειξε την υπόθεση με τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων των Παραπολιτικών, οι οποίοι είχαν φωτογραφίσει το σπίτι της συζύγου του Πάνου Καμμένου στην Ικαρία, και μάλιστα και τα δύο ανήλικά τους παιδιά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν ότι ο υπουργός ήταν στόχος της συγκεκριμένης εφημερίδας. «Δίνουν εντολές στους δημοσιογράφους τους να τον κυνηγάνε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην Ικαρία για άλλο ρεπορτάζ (τα έργα της ΜΟΜΑ στο νησί) και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ τους προέκυψε κατά την παραμονή τους στο νησί.

Η κα. Τζούλη απηύθυνε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να θίγεται με την ανάρτηση ο Γιάννης Κουρτάκης, αφού δεν είναι εμπλεκόμενος με την υπόθεση του NOOR 1, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναφορά στη Δικαιοσύνη στο επίμαχο twitter σχετίζεται με τις νομικές ενέργειες που έχει κάνει ο Πάνος Καμμένος, αναφορικά με την υπόθεση της Ικαρίας.

Αποκαλύψεις-φωτιά στο δικαστήριο

Κουρτάκης-Μαρινάκης έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου έγινε ο διαγωνισμός για τα κανάλια
Κουρτάκης-Μαρινάκης έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου έγινε ο διαγωνισμός για τα κανάλια
Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον κ. Βορίδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον δικό του μάρτυρα είπε: «Το όνομα του εφοπλιστή για τον οποίο γίνεται εδώ και καιρό ο λόγος είναι του κ. Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης είναι φίλος με τον κ. Κοτσώνη (έχει κυκλοφορήσει η φωτό από τη σουίτα) και ο κ. Μαρινάκης είναι φίλος με τον κ. Κουρτάκη. Μήπως ο κ. Καμμένος θεώρησε επομένως ότι οι κ.κ. Κοτσώνης και Κουρτάκης είναι φίλοι;». Το ακροατήριο πάγωσε καθώς ο κ. Βορίδης ενέπλεξε το όνομα του κ. Μαρινάκη με την υπόθεση του Noor 1.

Όσον αφορά στο επίμαχο hashtag, η συνήγορος και σύζυγος του Πάνου Καμμένου αποκάλυψε ενώπιον της έδρας: «Ο Γιάννης Κουρτάκης έχει σχέση με τον Αιμίλιο Kοτσώνη, καταδικασμένο για την υπόθεση του Noor 1. Ο Κοτσώνης ήταν στέλεχος στο Μετρόραμα, εφημερίδα που συστεγαζόταν με τα «Παραπολιτικά» στο κτήριο της οδού Ιάσονος 2 στον Πειραιά. Ο Γιάννης Κουρτάκης είναι έμμισθος υπάλληλος του Αιμίλιου Κοτσώνη, εξ ου και το συγκεκριμένο hashtag».

Συνεχίζοντας η Έλενα Τζούλη επισήμανε: «Ο Κουρτάκης έχει άμεση σχέση με τον Κοτσώνη, όχι με την υπόθεση του Noor 1. Γιατί άραγε ο επικεφαλής των Παραπολιτικών δεν έχει γράψει ποτέ σε κανένα του δημοσίευμα, για μια τόσο σημαντική υπόθεση όπως το Noor 1, ότι ως βασικός εγκέφαλος φέρεται ο Κοτσώνης; Επίσης, γιατί αφού λέει ότι θίγεται ο ενάγων, ζητά συνέντευξη συνεχώς από τον Πάνο Καμμένο»;

Υπόψιν του δικαστηρίου, προς απόδειξη των ισχυρισμών, τέθηκαν τρία ΦΕΚ με τους ισολογισμούς της εταιρείας METRORAMA ΕΠΕ καθώς και τροποποίηση του καταστατικού για τη μεταφορά έδρας στον Δήμο Πειραιά επί της οδού Ιάσονος 2, στα οποία αναφέρεται ως νόμιμος εκπρόσωπος ο Αιμίλιος Κοτσώνης, όπως και η ταυτότητα της εφημερίδας όπου εμφανίζεται ως σύμβουλος έκδοσης ο Γ. Κουρτάκης.

Όλως τυχαίως δηλαδή, τα «Παραπολιτικά» και το «Μetrorama» μοιράστηκαν την ίδια στέγη, είχαν την ίδια έδρα, επί της οδού Ιάσονος 2 στον Πειραιά…

Ο μάρτυρας του Γ. Κουρτάκη απάντησε ότι εκείνη την περίοδο δεν ίσχυε συστέγαση των γραφείων των «Παραπολιτικών» και της επιχείρησης συμφερόντων Κοτσώνη, καθώς και ότι ο προϊστάμενος του ζητάει συνέντευξη από τον Πάνο Καμμένο τηρώντας αντικειμενικά δημοσιογραφικά κριτήρια, παρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι έχει υποστεί βλάβη από αυτόν.

Τον λόγο πήρε τέλος ο Πάνος Καμμένος. «Ήμουν σαφής σε όσα ανέφερα στην τηλεοπτική εκπομπή.Κοτσώνης-Μαρινάκης σε ποδοσφαιρικό αγώνα
Κοτσώνης-Μαρινάκης σε ποδοσφαιρικό αγώνα
Θεωρώ ότι το συμβάν της Ικαρίας έγινε επίτηδες από τον Γιάννη Κουρτάκη και σε αυτό αναφερόμουν για τα μπλεξίματά του με τη Δικαιοσύνη στην ανάρτηση. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κοτσώνης είναι εργοδότης του Κουρτάκη, είναι ίδια επιχείρηση το «Μετρόραμα» και τα «Παραπολιτικά», για αυτό έκανα τη συγκεκριμένη αναφορά.

»Επίσης, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σύμφωνα με την αναφορά μυστικού μάρτυρα της υπόθεσης Noor 1, που βρίσκεται στη φυλακή, ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε την ίδια φρουρά με αυτή των Παραπολιτικών».

Επανέλαβε τέλος ότι η αναφορά του στο twitter για τη Δικαιοσύνη σχετίζεται με τα συμβάντα της Ικαρίας.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

60 recommended
comments icon 0 comments