Η μόδα νέα μόδα της απιστίας

 -  -  662


masks
Του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη

Σύμφωνα με έρευνες σε πανευρωπαικό επίπεδο, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στο sexting σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο με βάση έρευνες καθηγητών και ινστιτούτων σεξολογίας είναι το ίδιο δημοφιλές μέσο σεξουαλικής έκφρασης και στα δύο φύλα.
Αναφέρεται στην έρευνα ότι η Ελλάδα απαρτίζει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη Ευρωπαική χώρα στον τομέα της απιστίας, σε σχέση βέβαια με τον πληθυσμό της.
Μάλιστα θεωρείται ότι τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν βασική παράμετρο της σεξουαλικής μας ζωής, αφού το 87% στις γυναίκες στη χώρα μας, που έλαβαν μέρος στην έρευνα , χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο για sexting.
Βέβαια από το σύνολο των ανδρών και γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα η πλειονότητα είναι είτε σε σχέση μακροχρόνια είτε σε γάμο.
Από τα άτομα που έλαβαν μέρος , το 8% των γυναικών που απάτησαν συντρόφους ή συζύγους αισθάνεται ένοχο, ενώ από το σύνολο των ανδρών το 25%. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το 77% των Ελλήνων δήλωσε ότι η απιστία βελτίωσε το γάμο ή την μακροχρόνια σχέση τους.
Ο προβληματισμός μου εστιάζεται στο αν αυτή η συμπεριφοριακή στάση είναι μόδα ή η θεαματική κυριαρχία της τεχνολογίας θα αλώσει και αυτούς τους χώρους, θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο με τη μηχανή και ο άνθρωπος θα περιοριστεί στη μηχανιστική χρήση της.
Ο έρωτας είναι ένταση, πόθος, πάθος, συναίσθημα, ρίγος, έκσταση. Η βαθιά ηδονή, σωματική και ψυχική, απαιτεί τον ‘άλλον’ χωρίς ‘ενδιάμεσο’ και μάλιστα μηχανικό.
Πως είναι δυνατόν να απολαμβάνεις το sex όταν κατά τη διάρκειά του φροντίζεις να βγάζεις selfies.
Μηχανιστική λειτουργία ή μόδα? Επίδειξη ικανοτήτων, εντυπωσιασμός ή πρόκληση? Επικίνδυνος ναρκισσισμός που επεκτείνεται ιλιγγιωδώς.
Εάν συνεχιστεί αυτή η παράνοια της δήθεν σεξουαλικής απελευθέρωσης είναι βέβαιο ότι οι επόμενοι ερωτικοί σύντροφοι θα είναι τα ‘ρομπότ’.
Σεξουαλική απελευθέρωση δεν σημαίνει ότι κρατάω το γάμο ή τη σχέση μου με παράλληλες σχέσεις παντός είδους.
Σημαίνει εντοπίζω το πρόβλημα στη σχέση, το συζητώ και εφόσον δεν λύνεται κάνω άλλο βήμα.
Αυτό είναι υποκρισία, σκοπιμότητα, συμφεροντολογισμός. Σιδηροδέσμιοι μιας μόδας που μας αφαιρεί την ταυτότητα του αισθάνεσθαι. Παραδομένοι στη μετριότητα τη νοσηρότητα και την κενότητα.

66 recommended
comments icon 2 comments