Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ ΓΙΑ 500000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 -  -  56424


του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Ιδρυτή Ελλήνων Πολιτεία
* Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών
Παντείου Πανεπιστημίου

 

Με αφορμή την χθεσινόβραδυνη εκπομπή «ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ» σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό έρχεται να προστεθεί περισσότερο από ποτέ η ανάδειξη ενός προβλήματος που για τα λαμόγια της Βουλής αποτελεί μόνο επικοινωνιακού τύπου ενασχόληση!! Στα χρόνια της κρίσης μισό και πλέον εκατομμύρια ψυχές άφησαν τον τόπο τους για να βρούν την τυχή που τους αξίζει σε μακρινά μέρη από την Ελλάδα. Είναι η λεγόμενη τρίτη μεταναστευτική γενιά καθώς στις πρόσφατες δεκαετίες είχαμε το ίδιο σκηνικό άλλες δύο φορές.

Είναι γνωστή η ατάκα που λέει ο λαός μια άλλη Ελλάδα ζει και βασιλεύει στα μήκη και πλάτη της γης και το «φτωχό» σε παραστάσεις πολιτικό προσωπικό δεν μπορεί ούτε και σε αυτόν τον τομέα να έχει ένα στρατηγικό σημείο επαφής μαζί τους καθώς για τους πολιτευτές των κομμάτων ο μόνος στόχος τους είναι η υφαρπαγή ψήφων…..
Φυσικά ούτε αυτό είναι τυχαίο καθώς όλα φανερώνουν ότι όλοι δουλεύουν για το περιβόητο σχέδιο της αλλοίωσης του πληθυσμού!!
Ακούμε καθημερινά λέξεις όπως αξιολόγηση, διαπραγμάτευση, τραπεζικούς και όρους οικονομίας και κανείς δεν έχει πάρει στα σοβαρά την απώλεια τόσο σε δυναμική όσο και σε κοινωνική διάσταση των ανθρώπων αυτών που στην επίπλαστη εποχή Σημίτη αποτελούσαν τον κεντρικό κορμό του Greek Dream!!

Aνθρώποι με πτυχία Πανεπιστημίου, με διδακτορικά με όνειρα για την μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως σε ηλικίες παραγωγικότητας και στην σύγχρονη οικογένεια άφησαν πίσω τον τόπο τους γιατί κάποιοι φωστήρες μέσα κι έξω από το Κοινοβουλίο ποτέ δεν κατάλαβαν ότι με τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό η μετανάστευση αποτελεί άλλον ένα μοχλό για την Ελληνική οικονομία. Μια οικονομία που πλέον δεν μπορεί να δώσει κανένα κίνητρο για επένδυσεις έστω και από αυτήν την κατηγορία ανθρώπων.
Ο αγώνας αυτών των ανθρώπων με πολλές και τραγικές ιστορίες αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την Ελλάδα δεν θα αποδώσει ποτέ καρπούς αν τα κόμματα συνεχίσουν να βλέπουν τους Έλληνες/δες μετανάστες ως πηγή ψήφων μόνο.
Τόσο τα κόμματα της Βουλής όσο και οι διάφοροι φορείς θα πρέπει να χτίσουν ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας μακρία απο κομματικές λογικές και να στηρίξουν αυτό το κομμάτι πληθυσμού. Θα πρέπει να προστατέψουν την παιδεία του με σχολεία, την πίστη με εκπροσώπους της Ελλαδικής Εκκλησίας και κυρίως θα πρέπει να του δώσουν φορολογικά κίνητρα να μπορούν να επενδύσουν στα πάτρια εδάφη τους και γιατί όχι να μην ζήσουν το όνειρο ότι μπορούν να ξαναγυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους!!!
Το μέγα πρόβλημα των κομμάτων είναι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού κι επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν χειραγωγούνται τα κόμματα τους τιμωρούν και παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους για το δικαίωμα ψήφου που έχουν αυτοί οι πολίτες!! Την ίδια ώρα η γειτονική Τουρκία έχει έρθει σε σύγκρουση με την Γερμανική κυβέρνηση για να μιλήσουν οι πολιτικοί της στους Τούρκους πολίτες της Γερμανίας. Πόσο οπισδοδρομική χώρα τελικά είμαστε;;;
Στην Ελλήνων Πολίτεια ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής μας είναι δομημένο στους Ελληνές/δες αυτής της κατηγορίας αφενός μεν γιατί έχουν όλα τα δικαιώματα να πολιτευτούν αφετέρου δε έχουν όλες εκείνες τις παραστάσεις και τις εμπείριες να οργνώσουν μια νέα Ελλάδα που παρά τα προβλήματα της μπορεί και πρέπει να αλλάξει!!
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλήνων Πολιτεία, Πρόεδρος του κόμματος είναι η κυρία Νίνα Παυλίδου που είναι μόνιμη κάτοικος εξωτερικού και η επιλογή έγινε μαζί με τις πολιτικές της ικανότητες για λόγους συμβολικούς, όχι ομως επικοινωνιακούς. Μια γυναίκα πέντε Ελληνόπουλων μπροστά στον αγώνα, ενάν αγώνα που θα έπρεπε να υπηρετήσει ο κάθε Έλληνας γιατί αν χαθεί και η ελπίδα αυτή τίποτα πια δεν φανερώνει ότι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία τείνει προς ολοκληρωτικό αφανισμό!!
Είναι καιρός όλα τα κόμματα να δουν με σοβαρότητα αυτούς τους ανθρώπους να ενταχθούν και να θωρακίσουν την πολιτεία και να πάμε μπροστά στις προκλήσεις που έρχονται. Σε μια εποχή που χτυπιέται αλύπητα ο θεσμός της οικογένειας, της παιδείας, των εργασιακών σχέσεων, των παραδόσεων μας αποτελεί μονόδρομο το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να συμμετάσχουν στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Τώρα που το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη η χώρα.
Η Ελλήνων Πολιτεία απαιτεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις την συμμετοχή τους στα «κοινά» και για αυτό ενα μεγάλο μέρος των συνομιλητών της είναι Έλληνες του εξωτερικου και Έλληνες οι οποίοι μπορούν να συνεργαστούν με Έλληνες εντός της επικράτειας και να στήσουν μια νέα Ελλάδα, μια άλλη Ελλάδα. Κάθε άλλη επικοινωνιακού τύπου εξαγγελία από τα κόμματα της χρεοκοπίας τα κόμματα που έδιωξαν όλον αυτόν τον κόσμο αποτελεί όνυδος για τη δημοκρατία και προδοσία για το Έθνος!!!!!

564 recommended
comments icon 24 comments